Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ, ΜΠΟΡΕΙΣ ! «MACH DEINE EIGENE RELIGION, DU KANNST!»



Φωτο1
 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


 Η τελευταία μόδα στην Γερμανία που προβλήθηκε και σαν μια επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή με τον τίτλο, «Mach Deine eigene Religion, du Kannst !», είναι η…μόδα να κατασκευάσεις μια δικιά σου θρησκεία με πρώτο βήμα να συντάξεις ένα «ιερό βιβλίο» με κάποιους κανόνες. Στη συνέχεα πρέπei να την κάνεις γνωστή στον κόσμο, να αποκτήσεις τους πρώτους οπαδούς από όπου θα αναδειχτούν και οι πρώτοι «απόστολοι», να συνθέσεις κάποια τραγουδάκια που θα είναι οι ύμνοι αυτής της θρησκείας. Στο επόμενο βήμα να βρεις μια μόνιμη εστία σαν τον ναό σου και εκεί να αρχίσεις την διδασκαλία και κατόπιν να συγκεντρώσεις τις πρώτες εισφορές από τους πιστούς σου αφού θα έχεις γίνει ο σουπερ σταρ της νέας σου θρησκείας, ένας… πετυχημένος θρησκευτικός μάνατζερ!!
Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται σε κάποιους εδώ στην «καθυστερημένη» Ελλάδα σαν απίθανα και σαν φανταστικά, και όμως στην «πολιτισμένη» δυτική Ευρώπη και κυρίως στην Αμερική, το φαινόμενο των θρησκευτικών μάνατζερ είναι πολύ συνηθισμένο. Αυτόνομοι ιεροκήρυκες, ο καθένας και ένας «ιερός» σουπερ σταρ με τεράστιο συχνά τζίρο από ένα θρησκευτικό συρφετό, θριαμβεύει πάνω στην θλιβερή αγνοία του κόσμου, στην έλλειψη σωστής θρησκευτικής διαπαιδαγώγησης, στην μεγάλη ανάγκη που επιτείνει η σύγχρονη μοναξιά να βρουν κάποιο θρησκευτικό, μεταφυσικό, ακόμα και μαγικό στήριγμα στα αδιέξοδα τους. Αυτή η μάζα προσφεύγει, εκστασιάζεται από όλους αυτούς τους θρησκευτικούς απατεώνες που λυμαίνονται αυτόν τον ευκολόπιστο κόσμο και κυρίως του αδειάζουν με… «ιερό» τρόπο τις τσέπες του.

Αν παρακολουθήσεις κανείς αμερικανικά δορυφορικά θρησκευτικά κανάλια, θα εντυπωσιαστεί από δυο στοιχεία. Από τις τεράστιες κλειστές αίθουσες-στάδια που συγκεντρώνουν χιλιάδες πιστούς να ακούσουν τον δικό τους ιεροκήρυκα και από αυτούς τους ιεροκήρυκες, που έχουν το ταλέντο να γοητεύουν το πλήθος κηρύττοντας ένα private χριστιανισμό που είναι βολικός για τον καθένα, ένα χριστιανισμό που προστατεύει κάθε ανωμαλία μιας ευδαιμονικής απατής. Ο χριστιανισμός αυτός, αναμασά σε στυλ πολιτικού λόγου κάποια κομμάτια της Βίβλου και απορρίπτει κάθε άλλη πηγή. Προβάλλεται σαν η μόνη σωτηρία των ανθρώπων που παρακολουθούν υπνωτισμένοι τον μεγάλο ιεροκήρυκα τους. Αυτός ο ιεροκήρυκας, μαγεύει το ποίμνιο του με διάφορα κόλπα, σκηνοθετημένα θαύματα, όπως εκείνος ο ανεκδιήγητος Μπένυ Χιν που συνηθίζει να θεραπεύει κάθε ασθένεια ρίχνοντας τον ασθενή πιστό του με ένα απλό σπρώξιμο κάτω και όταν σηκωθεί όρθιος, είναι… ως εκ θαύματος θεραπευμένος, ακόμα και από καρκίνους και κάθε άλλη δύσκολη και ανίατη αρρώστια .
Αλλά το πιο ενδιαφέρων κομμάτι αυτής της ψυχοπαθολογικής θρησκευτικότητας, είναι οι λεγόμενοι «χαρισματικοί». Αυτοί πιστεύουν ότι πέφτοντας στο έδαφος και κάνοντας όλα τα παραπάνω, παίρνουν την φώτιση από το Άγιο Πνεύμα και στη συνέχεια σαν νέοι «απόστολοι»… μιλούν ξένες γλώσσες, η περίφημη γλωσσολαλιά. Ο Σεραφείμ Ρόουζ, ο μεγάλος αυτός Αμερικανός άγιος της Ορθοδοξίας, στο βιβλίο του «Ορθοδοξία και η Θρησκεία του Μέλλοντος», ξεσκεπάζει αυτή την απάτη καθώς αποδεικνύει πως όχι μόνο μετά την «φώτιση» τους δεν μιλούν ξένες γλώσσες, αλλά μονάχα διάφορες ακατανόητες ασυναρτησίες που τις ονομάζουν «θαύμα». Ένας άλλος Αμερικανός αναζητητής που προέρχεται από μια μεγάλη προτεσταντική οικογένεια, ο Frank Scheffer, στο βιβλίο του, «Αναζητώντας την Ορθόδοξη Πίστη στον Αιώνα των Ψεύτικων Θρησκειών», τονίζει χαρακτηριστικά πως το σχίσμα των Παπικών και στη συνέχεια η οριστική αποκοπή των Προτεσταντών από την Ιερά Παράδοση, οδήγησε στο σημερινό ψυχοφθόρο δυτικό πολιτισμό, με όλα τα γνωστά αποτελέσματα της τεράστιας πνευματικής και κατά συνέπεια και της υλικής κρίσης της σύγχρονης ανθρωπότητας. Στο ίδιο υπέροχο βιβλίο παρομοιάζει την προτεσταντική πανσπερμία των ΗΠΑ σαν το, «Κουτί της Πανδώρας», που οδηγεί τον άνθρωπο στην καταστροφή.
Το θλιβερό όμως σε όλα αυτά είναι πως και πολλοί Έλληνες, στην πατρίδα της Ορθοδοξίας, γίνονται θύματα όλης αυτής της απάτης των διαφόρων προτεσταντικών και άλλων νεοταξικών δογμάτων που επιδιώκουν να διαστρέψουν την ψυχή του νεοέλληνα από τις παραδοσιακές ορθόδοξες αξίες του και να τον μετατρέψουν σαν ακόμα ένα θύμα των θρησκευτικών εμπόρων που μετρούν με τεράστια κεφάλαια τις προσηλυτιστικές τους επιτυχίες. Σε αυτό για να είμαστε ειλικρινείς, συμβάλλει και η τα τελευταία χρόνια απαξίωση της παράδοσης μας, ότι δηλαδή πιο πολύτιμο έχει να επιδείξει ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία. Επίσης σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας όλων αυτών των θρησκευτικών λαοπλάνων, είναι και η μεγάλη κρίση που περνά η χώρα μας, δημιουργώντας όλο και περισσότερα εύκολα θύματα στους «ιεραποστόλους του τίποτα» και στους λαοπλάνους του Διαβόλου. Τέλος η θλιβερή έλλειψη αληθινών Ορθόδοξων ιεραρχών, καθώς οι περισσότεροι έχουν προσχωρήσει στον διαβολικό οικουμενισμό, επιτείνει αυτή την σατανική αποστασία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: