Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΛΑΖΑΡΗ.1



•          Είπε σε κάποιον, ό όποιος ανησυχούσε για την πορεία της υγείας του εμβρύου πού κυοφορούσε ή κόρη του:
- Μην τυχόν και κάνουν λάθος και το ρίξουν το παιδί, γιατί χαθήκανε! Ότι πει ό Κύριος, είναι ευλογημένο. Άσε τούς γιατρούς! Γιατρός είναι Ένας! Εκείνον θ' αγαπάς και θα τακτοποιήσει τα πράγματα.

•          Να κάνεις προσευχή για το παιδί σου, να του μαθαίνεις το Πάτερ ημών τώρα πού είναι μικρό, να νηστεύεις, να κοινωνάς, και ή Χάρις του θεού είναι μαζί σου, δεν θα σε αφήσει ποτέ να πάθεις πράγμα κακό.

•          Και τα άγρια θηρία θα ασχοληθούν με τα παιδιά τους, εσύ δεν ασχολείσαι;

•          Να νουθετείτε τα παιδιά σας από μικρά, να ξέρουν για ποιόν σκοπό ήρθαν στη γη και να βλέπουν το δικό σας παράδειγμα.

•          Αν όλες οι οικογένειες μεγάλωναν τα παιδιά τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, δεν θα μπορούσαν οι «Τριακόσιοι του Λεωνίδα» [οι βουλευτές] να ψηφίζουν νόμους πού θα ήταν ενάντια στην Εκκλησία, αντίθετοι από το θέλημα του θεού.

•          Να παιδαγωγήσεις εσύ το παιδί σου.  Να του πεις ότι ό Δημιουργός του είναι Εκείνος πού τον έπλασε και μέχρι σήμερα τον συντηρεί, του προστατεύει τη ζωή και του δίνει το μυαλό και την καρδιά και τη δύναμη. Τα πάντα εκ του θεού εστί, μη νομίζεις ότι έχεις τίποτα δικό σου. Αλλά τούτα εδώ δεν καταλαβαίνουν, γιατί δεν τα κατηχείτε καλά στον δρόμο της Ζωής, πού είναι ό θεός: στον δρόμο της ευσέβειας, στον δρόμο της πίστεως, στον δρόμο της ειλικρίνειας, στον δρόμο της αληθείας, στον δρόμο της δικαιοσύνης, στον δρόμο της αγάπης. Μ' ακούς; Πόσα σου αρίθμησα;

•          Ό μικρός πού βλαστημάει, δυστυχώς, δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από τούς γονείς του. Όταν δεν υπάρχει πνευματική ζωή, αυτά συμβαίνουν. Να τούς εξηγήσετε πώς, όταν ένας άνθρωπος βλαστημάει τον θεό, κάνει μεγάλη καταστροφή. Σκεφτείτε ότι ένα σκουλήκι, πού είναι ό άνθρωπος, τολμά να βρίζει τον Δημιουργό του, τον Όποιο τρέμουν ή γη και ό Ουρανός και σείονται μπροστά Του!

ΒΙΒΛΙΟΓ. ΓΕΡΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ. Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΑΔΙΟΥ. ΤΟΜΟΣ Β. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΚΡΙΤΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: