Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Επιτελους.... καποιο φως αντιφεγγιζει;

Μητροπολιτης Ιερεμιας:


Μια ελπιδα των Ορθοδοξων, 

κατα του αφριζοντος 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ  

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΜΟΥ; 
O μητροπολιτης Γορτυνος κ. Ιερεμιας, αφού εκθείασε το πρόσωπο του τιμωμένου μακαριστού Ιεράρχη, γύρισε προς τον Μητροπολίτη Εδέσσης και του λέει. «…Είπε ο Θεός στον προφήτη• να ανεβάσεις τον άνθρωπο ψηλά και όχι να κατεβάσεις την πίστη χαμηλά, γιατί αν κατεβάσεις την πίστη χαμηλά, -άγιε εκπρόσωπε του οικουμενικού θρόνου-, και την κάνεις οικουμενιστική, άμα κηρύξουμε οικουμενισμό και παπισμό, άγιε εκπρόσωπε του οικουμενικού θρόνου, τότε, πάει, χάσαμε την πίστη».

 Όπως ήταν φυσικό όλοι έμειναν άφωνοι. Κάποιοι βέβαια έσπευσαν να χειροκροτήσουν τον Μητροπολίτη Γόρτυνος που κάλεσε τον Μητροπολίτη Εδέσσης «να τα πει του Πατριάρχη».

«Να πάτε να τα πείτε εσείς του Πατριάρχη» του απάντησε ο Μητροπολίτης, ονομα και πραμμα, Φραγκακος, (ειναι ο γνωστος ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΣ του ιερομοναχου πατρος Ευθυμιου Τρικαμηνα), ο οποίος δεν πίστευε πως μια απλή εκπροσώπηση τον έφερε σε αυτή τη θέση.

Αντίστοιχο επεισόδιο συνέβη κι όταν έλαβε τον λόγο ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ο οποίος έκανε αναφορά σε μια αίτηση συγνώμης του μακαριστού Καντιώτη προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο για το θέμα του μνημοσύνου του Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Τότε ένας από τους κληρικούς που ήταν στο ακροατήριο σηκώθηκε και είπε στον Μητροπολίτη:
«Όσοι είστε από τη Φλώρινα να ξέρετε ότι ο π. Αυγουστίνος δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη για τον Αθηναγόρα. Αυτό είναι ψέμα. Εμείς κοντά του μεγαλώσαμε και τον ξέρουμε. Αυτά τα ψέματα να τα πει σε άλλους που δεν ξέρουν τον Γέροντα».

  Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος αποχώρησε από την Φλώρινα και δεν συμμετείχε στο Συλλείτουργο που τελέσθηκε την επομένη στην μνήμη του μακαριστού Αυγουστίνου. Τον τηλεφωνησαν και του ειπαν οτι τον κρατησαν δωματιο στο ξενοδοχειο και τους απαντησε δωστε το σε αλλον. Φευγοντας σταματησε σε καποιο χωριο για να κοινωνηση. Ο παπας του χωριου τον ρωτησε ποιος ειναι και απαντησε ενας καλογηρος, οταν τον ρωτησε και το ονομα του, του ειπε τον λενε Ιερεμια. Και αφου κοινωνησε και δεν καταλαβε τιποτα ο απλοϊκος παπας, αναχωρησε για την Γορτυνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: