Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Λάβρος ο Κονίτσης για Εφραίμ, Θρησκευτικά και Τροϊκα (Video)Ακόμη μια δυναμική ομιλία απηύθηνε σήμερα ο Μητροπολίτης Κονίτσης προς το ποίμνιό του στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κονίτσης.
Ο κ. Ανδρέας αρχικά αναφέρθηκε στη  λυσσώδη πολεμική που γίνεται εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία, από τα οποία έχει εκλείψει πλέον η προσευχή, ο εκκλησιασμός, η εξομολόγηση και η έπαρση της σημαίας.
Αναφέρθηκε επίσης στην αδράνεια των πολιτικών να αντιμετωπίσουν καίρια προβλήματα της χώρας όπως η διάλυση της ελληνικής οικογένειας καθώς και η αλλοτρίωση της νεολαίας που παραπαίει στα σαρκικά πάθη και τα ναρκωτικά ενώ επεσήμανε την επιθετική στάση που κρατά ο πολιτικός κόσμος απέναντι στο φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο της Εκκλησίας εν ώρα μάλιστα οξύτατης οικονομικής κρίσης.
Δεν μπορούσε, βεβαίως, να μην σχολιάσει και την προκλητική προφυλάκιση του γέροντα Εφραίμ  ακριβώς πριν την εορτή των Χριστουγέννων που πιστοποίησε τη μανία της πολιτείας  κατά της Εκκλησίας και του αγιορείτικου μοναχισμού.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόσφατο συμβάν εντός της σχολής των Ευελπίδων και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επίθεση που δέχτηκαν οι σπουδαστές της σχολής από πολιτικούς κυρίως της αριστεράς.
Επεσήμανε μάλιστα πως η πράξη των Ευέλπιδων δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μία δριμύτατη καταγγελία προς την γενιά του πολυτεχνέιου που φέρει μεγάλη ευθύνη για την σημερινή κατάντια της χώρας μας.
Σχολίασε ακόμα την προκλητική απουσία της πολιτείας από τα Εθνικά μνημόσυνα που απαξιώνει με τον τρόπο αυτό τους ήρωες μαχητές που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος για να σώσουν την Ελλάδα από το «σιδηρούν παραπέτασμα».
Τέλος, κατήγγειλε την υποδούλωση της χώρας μας στους Ευρωπαίους πολιτικούς και τοκογλύφους και έκλεισε με το αισιόδοξο μήνυμα της εθνικής και θρησκευτικής αφύπνισης


romfea gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: