Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τι λέτε, θα σφαχτούμε μεταξύ μας;

ΠΗΓΗ: Προεδρική Δημοκρατία

Επί δύο σχεδόν αιώνες, μετά την απελευθέρωση και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, το σάπιο πολιτικό σύστημα το διέσωζαν πάντα τρεις παράγοντες: Το παλάτι με τις αναμίξεις του, τα στρατιωτικά πραξικοπήματα και οι εθνικές καταστροφές (πόλεμοι, εμφύλιοι και εξωτερικοί).

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το πολιτικό σύστημα (πολιτικές φαμίλιες και διαπλεκόμενα συμφέροντα), κατάφερνε να δραπετεύει με ασφάλεια,...
αποσυρόμενο από την πολιτική ζωή  και μετά επανερχόταν πάντοτε «δικαιωμένο» με δημοκρατικά δαφνοστέφανα. Με τις διασυνδέσεις και τη στήριξη (ντόπια και ξένη) που διέθετε, ξανακάθιζε στην ηγεσία του κράτους, συνεχίζοντας την ίδια τακτική, δηλαδή την πλήρη αυτονόμηση του κράτους από την κοινωνία και τη λεηλασία της τελευταίας. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η επάνοδος του ίδιου σάπιου και διεφθαρμένου συνταγματικού τόξου, μετά την επτάχρονη χούντα.

Σήμερα, το βλέπουμε όλοι, ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Εκείνο που πάνω απ’ όλα επιθυμεί είναι να δραπετεύσει με ασφάλεια, διατηρώντας τα κέρδη του και να φορτώσει τη καταστροφή, που το ίδιο προκάλεσε στις πλάτες άλλων. Όμως δυστυχώς για το πολιτικό σύστημα, σήμερα δεν υπάρχει το παλάτι. Επίσης δεν φαίνεται να μπορεί να υπάρξει ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Μένει μόνο η τρίτη περίπτωση, δηλαδή μια εθνική καταστροφή.

Ένας εμφύλιος λοιπόν θα ξεκινήσει πρώτα με την προπαγάνδιση ότι στη βάση της κοινωνίας υπάρχουν δύο ακραία αντιδημοκρατικά άκρα, από τα οποία κινδυνεύει το σάπιο συνταγματικό τόξο. Έπειτα με την καλλιέργεια στην ψυχή των απλών ανθρώπων ενός φανταστικού μίσους, κατά ενός φανταστικού εχθρού που το ίδιου δημιούργησε.

Ήδη τα συστημικά ΜΜΕ και με αφορμή την δολοφονία του άτυχου Παύλου Φύσσα, άρχισαν (κατά την εκτίμησή μας) να ρίχνουν τόνους δηλητήριο στην βάση της ελληνικής κοινωνίας. Παριστάνουν τους τιμωρούς και τους προστάτες της δημοκρατίας, όμως, μας δίνουν την εντύπωση ότι καλλιεργούν το μίσος στις ψυχές των πολιτών.

Προσοχή, ας προσέξουμε όλοι μας. Καλά το πάμε μέχρι τώρα. Ας αφήσουμε το πολιτικό σύστημα να καταρρεύσει μόνο του ενώπιόν μας, Ας αφήσουμε μετά μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη την αρμοδιότητα να τιμωρήσει τους υπεύθυνους. Μην σφαχτούμε μεταξύ μας. Μην βοηθήσουμε το συνταγματικό τόξο να δραπετεύσει μαζί με τους δικούς μας κόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: