- Πόσοι βουλευτές πρέπει να καταδικασθούν σε ισόβια επειδή εξέθεσαν ολόκληρη την χώρα σε τεράστιο κίνδυνο και έχουν καταστρέψει με τις ψήφους τους την οικονομία, ενώ απειλείται και ο κοινωνικός ιστός;
- Αυτή η δίκη είναι ντροπή για την Δικαιοσύνη
- Υπόνοιες για πολιτική εμπλοκή που προδίκασε το αποτέλεσμα
Επί της ουσίας το ελληνικό κράτος καταδίκασε τον ίδιο του τον εαυτό και μάλιστα ένα από τα υγιέστερα κομμάτια του – όχι από αυτά που παίρνουν μίζες και κάνουν “νταβατζιλίκια” με τα λεφτά του δημοσίου - μετά από μία πρωτοφανή εκστρατεία πίεσης από τους επαγγελματίες ανθρωπιστές. Οι οποίοι μάλιστα το πρωί, στην αρχή της διαδικασίας, φρόντισαν να δώσουν ένα ακόμη... ρεσιτάλ με αποχώρηση από την δίκη.
Η αποχώρηση των κατηγόρων
Τι συνέβη; Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής δήλωσαν την παραίτησή τους, λόγω -όπως υποστήριξαν- απειλών που δέχτηκαν μέσω του διαδικτύου αλλά και του "εχθρικού κλίματος" στην αίθουσα του δικαστηρίου. Οι δικαστές διέκοψαν την δίκη προκειμένου να αποφασίσουν περί αυτού, αφού η παραίτηση πρέπει να εγκριθεί από αυτό.
Επιπρόσθετα στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας Π. Δημητράς και Αγγελίδης. Ο μεν πρώτος απέστειλε χαρτί-ανακοίνωση του ΕΠΣΕ σύμφωνα με το οποίο ο κ. Δημητράς δεν προσέρχεται, διότι απειλείται η ζωή του.
Ο δεύτερος απλά δεν εμφανίστηκε ποτέ με το δικαστήριο να εξετάζει την βίαιη προσαγωγή του. Η οποία παρόλο που διατάχθηκε, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καθώς ο μάρτυρας προσήλθε μόνος του στο δικαστήριο, όταν έμαθε την συγκεκριμένη εξέλιξη. Κάτι που προκάλεσε τον σχολιασμό του εισαγγελέα, ο οποίος τόνισε ότι, δεν σεβάστηκε την μη τήρηση αυτοφώρου διαδικασίας (κάτι που προφανώς έγινε “χαριστικά” στην προηγούμενη συνεδρία όταν το δικαστήριο δεν διέταξε τελικά την κράτηση του Αγγελίδη μετά από μήνυση που του υπεβλήθη, καθώς έπεφτε σε αντιφάσεις..
Ενώ επετράπη στον Παναγιώτη Δημητρά να καταθέσει, δεν επιτράπηκε στον Πάνο Καμμένο που επικαλέσθηκε ζωτικής σημασίας πληροφορίες, να καταθέσει (υπήρξε υπ. Ναυτιλίας). Αυτό προκάλεσε σε αρκετούς παριστάμενους στην δίκη την εντύπωση ότι η έδρα φέρεται εχθρικά στους κατηγορούμενους.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρατήρηση του εισαγγελέα, σχετικά με την επιστολή του Παναγιώτη Δημητρά. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας είπε για την δήλωση του ΕΠΣΕ ότι θεωρεί άδικα τα όσα αναφέρονται και είναι σαφές ότι θέλουν να επικαλεστούν την επιστολή σε διεθνή φόρουμ. Η υπεράσπιση τόνισε και αυτή, ότι θέλουν να παρουσιάσουν την Ελλάδα, ως ελλειμματική στα διεθνή φόρουμ.
Τι είπαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα όσα είπε η μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Χρ.Τσαμπάζη: "Δεν δικαιούται να μιλά η πολιτική αγωγή, πρόκειται για προσχηματική αποχώρηση, για να επικαλεστούν τρομοκράτηση για την αποχώρησή τους".
Παρέμβαση έκανε και ένας ακόμη δικηγόρος ο Σ. Πυλιώτης ο οποίος έκανε συγκεκριμένη αναφορά στον Σόρος και άφησε σαφέστατα υπονοούμενα κατά εχθρών της Ελλάδος και μυστικών υπηρεσιών για τα όσα συνέβησαν.
Παρέμβαση έκανε και ένας ακόμη δικηγόρος ο Σ. Πυλιώτης ο οποίος έκανε συγκεκριμένη αναφορά στον Σόρος και άφησε σαφέστατα υπονοούμενα κατά εχθρών της Ελλάδος και μυστικών υπηρεσιών για τα όσα συνέβησαν.
Οι καταθέσεις των Μαρτύρων υπερασπίσεως
Σημαντικά ήταν και τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες υπερασπίσεως στο δικαστήριο κατά την διάρκεια της εξέτασής τους.
Ο μάρτυρας Θεοφανίδης (υποστράτηγος ε.α) που έχει υπάρξει τετράκις διοικητής της ΜΥΚ κατέθεσε: “Έχω γνώσι του ήθους των ανθρώπων που παρέλασαν", "δεν παραβαίνουν τις εντολές, έχω εκπαιδεύσει τους περισσότερους", "βρίσκονται κατηγορούμενοι εξ ατόμων που δεν ήταν παρόντες, δεν μπορεί να υπάρξει κατηγορία για κάτι που κανείς δεν ξέρει αν είπαν ή έκαναν", "εδώ υπάρχουν παραδόσεις, οι παραδόσεις τηρούνται και τηρούνται ευλαβικά".
Ενώ επιπρόσθετα ο κ. Θεοφανίδης είπε: "έχουν επιδείξει ανθρωπιά, σε βαθμό υπέρμετρο, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους, για να σώσουν ανθρώπους". Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι αυτοί που συνήθως σώζονται από την συγκεκριμένη ομάδα και γενικά το λιμενικό είναι λαθρομετανάστες.
Άλλος μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Κώστας Πολίτης (αρχιπλοίαρχος ε.α.) ο οποίος μίλησε συγκεκριμένα για τον κ. Δημητρά: "Έχω υπηρετήσει σε γραφεία υπουργών και θέλω να σας πω το εξής: ο κ. Δημητράς κατέθετε πάντα αναφορές, μετά από κάθε παρέλαση. Ενώ οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες τις έβαζαν στο αρχείο, η κυβέρνηση του 2010, τις προώθησε σε ακροαματική διαδικασία". Αναφέρθηκε στον ρόλο Δημητρά, Τάρτη και Βοσκόπουλου και τα πάρε δώσε με Σκόπια, λέγοντας ότι οι παραπάνω δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία, όταν οι Σκοπιανοί παρήλαυναν στα Σκόπια και φώναζαν "Η Θεσσαλονίκη είναι δική μας". Μάλιστα γύρισε και είπε ότι οι αναφορές που έστελνε ετησίως ο Δημητράς ήταν "προ-κατ".
Επόμενος ήταν ο νυν επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος που ήταν στην κερκίδα των επισήμων ως Α/ΓΕΣ κατά την διάρκεια της επίμαχης παρέλασης. Αναφέρθηκε στις ειδικές δυνάμεις λέγοντας ότι τα βατράχια προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο και το μόνο που έχουν δώσει είναι θυσία "είμαι περήφανος που τους γνωρίζω" ενώ συμπλήρωσε: "Και δεν νομίζω ότι ένα δικαστήριο δικάζει με βίντεο."
Στο βήμα του μάρτυρα υπεράσπισης βρέθηκε και ο κ. Χαραλαμπόπουλος, διοικητής της συγκεκριμένης μονάδας του λιμενικού όταν είχε συμβεί το περιστατικό της παρέλασης. Όταν του είπαν τι λέει ο μάρτυρας κατηγορίας Αγγελίδης απάντησε: "Και εγώ μπορώ να πώ ότι είμαι αστροναύτης".
Το πολιτικό συμπέρασμα
Κατά την διάρκεια της δίκης, ένας από τους κατηγορούμενους ζήτησε τον λόγο. Και τόνισε ότι ο πρώτος που βγήκε δημοσίως να μιλήσει κατά των λιμενικών ήταν ο τότε υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Χρυσοχοϊδης. Ο οποίος καταδίκασε τον εθνικισμό και τα γνωστά... καλά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, προκαταλαμβάνοντας το αποτέλεσμα της δίκης.
Ο ίδιος όμως τόνισε ότι για τον ίδιο η άποψη του υπουργού δεν μετράει, καθώς όταν έγινε υπουργός η πρώτη του εντολή ήταν να αφαιρεθούν τα εθνόσημα από τις στολές των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας.
Αυτή πρέπει να είναι και η δική μας στάση έναντι των όσων διεξήχθησαν. Είναι σαφές ότι στην χώρα υπάρχουν δυνάμεις που δρούν με μόνο σκοπό την εξαφάνιση κάθε μικρού θύλακα ελληνικότητας μέσα στο ελληνικό κράτος. Και οι δυνάμεις αυτές κατάφεραν να αποσπάσουν την συμβολική καταδίκη δύο μελών των επίλεκτων δυνάμεων του λιμενικού σώματος. Είναι ακριβώς αυτές οι δυνάμεις που θα πρέπει να μας βρουν απέναντί τους. Με κάθε τρόπο.
Το καλό από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι αποδείχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη αντιστάσεις καθώς δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στήριξαν τους άνδρες του λιμενικού σώματος σε αυτή τους την περιπέτεια. Και σε μια εποχή σαν την σημερινή, αυτό είναι πολύ σημαντικό.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου