Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Το ΚΚΕ και το Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας!!!


H απόφαση της Χάγης επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πόσο αδιέξοδη ήταν η τακτική της ονοματολογίας, που διαχρονικά υπερασπίστηκαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, με τη στήριξη των εθνικιστικών κύκλων, σχολίασε σήμερα το ΚΚΕ , επαναλαμβάνοντας τα γνωστά και τετριμμένα περί «ιμπεριαλιστικών ενώσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, υποστηρικτών του ευρωατλαντισμού» και «λαϊκών συμφερόντων» που είδαμε να εφαρμόζονται πολύ καλά στην αλήστου μνήμης Σοβιετική Ένωση.
Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει επίσης ότι «η λύση βρίσκεται στην κοινή αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών, στην παραδοχή της πραγματικότητας: πως η Μακεδονία είναι ένας μεγάλος γεωγραφικός χώρος που διαμελίστηκε με τους βαλκανικούς πολέμους και κανένας δεν μπορεί να έχει την αποκλειστική χρήση του ονόματος και των παραγώγων του… Έτσι, αν περιλαμβάνεται στο όνομα της γειτονικής χώρας το όνομα Μακεδονία ή και κάποιο από τα παράγωγά του, αυτό θα πρέπει να έχει γεωγραφικό προσδιορισμό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δοθεί “λαβή” για να ανακινηθούν διεκδικήσεις».
Επειδή λοιπόν αυτό το κόμμα έχει ένα είδος αφασίας και ξεχνάει εύκολα (όπως εκείνη την ατέλειωτη δεξαμενή ψήφο της Αριστεράς που έβγαζε τόσα χρόνια νικητή το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες), ας θυμηθούμε μερικά πράγματα που θέλουν να ξεχνάνε:
1.Ποιος βάφτιζε τα Σκόπια Μακεδονία; Μήπως δεν ήταν κατασκεύασμα του Τίτο που βάφτιζε Μακεδονία τα Σκόπια το 1944, για να δικαιολογήσει το τεχνητό «Μακεδονικό» έθνος και τη διεκδίκηση εδαφών και μειονοτήτων κατά της Ελλάδος και της Βουλγαρίας; Το ιδεολόγημα αυτό, το οποίο διδάσκεται μέχρι και σήμερα στα σχολεία της ΦΥΡΟΜ , λέγει ότι το κράτος των Σκοπίων είναι η Μακεδονία του Βαρδάρη, η οποία υπάρχει με κύριο εθνικό στόχο να «απελευθερώσει», δηλαδή να προσαρτήσει τα δύο υπόδουλα κομμάτια: Τη Μακεδονία του Αιγαίου που «κατέχεται» από την Ελλάδα και τη «Μακεδονία του Πιρίν» που «κατέχεται» από τη Βουλγαρία.
2. Στην 6η Συνδιάσκεψη της ΒΚΟ, που συνήλθε στο Βερολίνο το Νοέμβριο του 1923, τέθηκαν επίσημα οι «νέες» θέσεις για τη Μακεδονία. Ο Β. Κολάρωφ καθόρισε με την εισήγησή του το κύριο ζήτημα το οποίο έπρεπε να επιλύσει η συνδιάσκεψη, δηλώνοντας ότι οι εθνότητες της Μακεδονίας, εξαιτίας της διεθνούς σημασίας του ζητήματος, «αποφάσισαν να σχηματίσουν ιδιαίτερο έθνος, το οποίο να διαθέτει το δικό του έδαφος και να είναι ανεξάρτητο από κάθε ξένη δύναμη». Η συνδιάσκεψη ψήφισε την περίφημη απόφαση με τίτλο: «Το μέλλον της Μακεδονίας και της Θράκης». Με την απόφαση αυτή το κύριο βάρος έπεφτε στη σοβιετοποίηση των Βαλκανίων, και ουσιαστικά επιζητούνταν η κατασκευή ενός ιστορικού και πολιτικού άλλοθι, που θα δικαιολογούσε την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα.

3. Ριζοσπάστης 24-11-1932. Τότε το ΚΚΕ θεωρεί ότι υπάρχει Μακεδονική εθνότητα, η οποία ΔΕΝ είναι ούτε Ελληνική, ούτε Βουλγαρική, ούτε Σέρβικη, αλλά καταπιέζεται από όλους. Ακριβώς αυτά που λένε σήμερα οι Σλαβομακεδόνες, δηλαδή
Και πάμε στα πιο πρόσφατα:
17o Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο ΚΝΕ

Με τους λαούς ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμός
ΠΡΕΣΠΕΣ 5-6 ΙΟΥΛΗ 2008
Για τις μαγευτικές Πρέσπες αναχωρούν σήμερα οι νεολαίοι του ΚΚΕόπου τοΣαββατοκύριακο οι οργανώσεις της ΚΝΕθα συναντηθούν στο 17οΑντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.
Θα συμμετέχουν :
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας
Η Κομμουνιστική Νεολαία Αλβανίας
Η Κομμουνιστική Νεολαία Κύπρου
Η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας
Η Κομμουνιστική Νεολαία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πώς το είπατε; Η Κομμουνιστική Νεολαία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;
Μωρέ μπράβο! Λύσατε με μιας το ζήτημα της ονομασίας: τους βαφτίσατε κατευθείαν Μακεδόνες.
Στις 13 Σεπτέμβρη 2008 στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε Συνάντηση 8 Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων από 6 χώρες των Βαλκανίων
Κόμματα που συμμετείχαν:
Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας
Κομμουνιστικό Κόμμα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ.α.
Τι απαντάτε κύριοι του ΚΚΕ στα παραπάνω; Τελικά ποια είναι η θέση σας;
Τ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: