Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΚΚΕ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ



Νέαρχος Παναγή
Ορθοδοντικός
Λεμεσός


Είναι στιγμές που νομίζω ότι ονειρεύομαι, ότι είμαι κομπάρσος σε ένα παραμύθι, δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Βλέπω γύρω μου τον παραλογισμό και μιλάω για τις αντιδράσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικού της Ρωσίας σε σχέση με την προφυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ.
Πολλές φορές είναι να απορείς πως δουλεύει το μυαλό κάποιων ανθρώπων. Θυμήθηκε τώρα το ΚΚΕ ότι η Ρωσία είναι ιμπεριαλιστική χώρα. Μετά από 20 και πλέον χρόνια που έπεσε το ολοκληρωτικό καθεστώς της ΕΣΣΔ ένοιωσαν την ανάγκη να αποκαλέσουν τη Ρωσία ιμπεριαλιστική. Τότε που ήταν όντως ουδέποτε το είπαν.
Όταν η Σοβιετική Ένωση εισέβαλλε κατά διαστήματα σε ξένες χώρες, Αφγανιστάν , Γιουγκοσλαβία κ.λ.π δεν ήταν για το Κ.Κ.Ε εισβολή ούτε ιμπεριαλιστική επέμβαση. Ήταν μια ειρηνική μικρο-επέμβαση προς αποκατάσταση της τάξης και ασφάλειας αλλά με νεκρούς, τραυματίες, φυλακισμένους, εξορισμένους. Φυσικά δεν έκανε το λάθος που έκανε τώρα η Ρωσία. Δηλαδή να εκδώσει ανακοίνωση εκφράζοντας ανησυχία για την προφυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ η οποία δεν συνάδει με το χάρτη των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ψηφίστηκε από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Αυτό ήταν όντως ιμπεριαλιστικό. Μιλάμε ότι είναι πολύ χειρότερο να εκφράζεις ανησυχία παρά να εισβάλλεις σε ξένες χώρες να σκοτώνεις κ.λ.π. Η υποκρισία στο ζενίθ της.
Και ξέρετε γιατί αυτή η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά; Γιατί από ΕΣΣΔ έγινε Ρωσία, γιατί από Ολοκληρωτικό καθεστώς έγινε δημοκρατικό , γιατί από αθεϊστικό καθεστώς έγινε ξανά Ορθόδοξο κράτος.
Αυτό ονομάζεται στην εποχή μας ιμπεριαλισμός.
Αν το αγαπητό ΚΚΕ παραδεχθεί ότι επί ΕΣΣΔ έγιναν εισβολές σε άλλες χώρες, φυλακίσεις , φόνοι, εξορίες, και πει το mea culpa για το ότι δεν αντέδρασε σε αυτά, τότε και εμείς θα δεχθούμε ότι το ΚΚΕ αντιλαμβάνεται πλέον τις πραγματικότητες του κόσμου και δεν είναι αγκυλωμένο και οπισθοδρομικό. Πολύ φοβάμαι ότι θα μείνει με τις παλιές του αμαρτίες ανεξομολόγητες, κολλημένο, αναπολώντας άλλες εποχές.
Για δε τα υπόλοιπα κόμματα και την κυβέρνηση ένα έχω να πω. Δεν δέχεστε λέτε υποδείξεις από τη Ρωσία. Από την τρόικα, το ΔΝΤ όλα τα δέχεστε χωρίς αντίδραση. Αυτοί δεν παρεμβαίνουν στην κυβέρνηση, στα υπουργεία, στις αποφάσεις που υποτίθεται παίρνετε; Πιθανώς να μην σας ενοχλεί λόγω της σχέσης σας με τη Δύση και άλλα μυστήρια κέντρα. Αλλά κάποτε είχε προφητέψει ο Γέρων Παίσιος ότι «θα έρθει η ώρα που η Ελλάδα θα έχει τυπικά Κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά θα την κυβερνούν άλλοι;».
Η Ρωσία σας πείραξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: