Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η Άγκυρα απαγόρευσε να λειτουργήσουμε στο Αϊβαλί - Ανύπαρκτο το ΥΠΕΞ

της Μαρίας Γιαχνάκη
Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία κατά της Ελλάδας: Το "υπουργείο Πολιτισμού" -οξύμωρο να έχουν και οι Τούρκοι "υπουργείου Πολιτισμού"- απαγόρευσε την παραχώρηση του ναού του Ταξιάρχη στο Αϊβαλί για την... τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Η είδηση αυτή ήταν αρκετή για να συνειδητοποιήσουμε για άλλη μια φορά πόσο άχρηστο είναι το υπουργείο εξωτερικών ,πόσο αδιάφορο είναι για θέματα που αφορούν στα συμφέροντα της χώρας μας σε ξένα κράτη και πόσο ανίκανο είναι να αντιμετωπίσει την Τουρκία σε τόσο σοβαρά θέματα.

Το γεγονός ότι οι Τούρκοι μας κοροϊδεύουν και μας "την φέρνουν πισώπλατα" σε τέτοια θέματα δεν το έχουν καταλάβει εκεί στο υπουργείο;

Πως είναι δυνατόν το Πατριαρχείο να έχει υποβάλει σχετικό αίτημα εδώ κι έξι μήνες και οι απαντήσεις που λάμβανε να ήταν καθησυχαστικές και πάντα θετικές και στο τέλος να έρχεται μια τρανταχτή αρνητική απόφαση;

Η αρνητική απόφαση στάλθηκε στο Πατριαρχείο αργά το βράδυ της Παρασκευής. " Δεν σας επιτρέπουμε να λειτουργήσετε στο ΑϊΒαλί."
Έτσι η λειτουργία πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο. Αυτά είναι τα ρειλίκια μας .

Το μεγαλύτερο ρεζιλίκι βέβαια είναι ότι το υπουργείο εξωτερικών ούτε που ασχολήθηκε με το θέμα βέβαια αυτό. Έτσι όπως και πολλά άλλα θέματα ,πέρασε στα ψιλά γράμματα μιας και τώρα είμαστε απασχολημένοι όλοι με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιήθηκε μαζί με την λειτουργία και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη ,ήταν και περισσότεροι από 1.100 Έλληνες, οι περισσότεροι από τους οποίους Μυτιληνιοί.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν μετέβη τελικά στο Αϊβαλί, μετά την απόφαση των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας να μην επιτρέψουν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον ανακαινισμένο Ναό των Ταξιαρχών.

Έξω από τον Ναό παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη σε μια επίδειξη ισχύος της Τουρκίας απέναντι στους Έλληνες προσκυνητές. Εμείς παρόλα αυτά αποφασίσαμε σαν χώρα πριν από καιρό να εγκρίνουμε και να πληρώσουμε κιόλας το τζαμί τους στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει να είσαι μεγαλόψυχος.... Ο χαρακτηρισμός "μεγαλόψυχος" βέβαια πάει στον κύριο Βενιζέλο ο οποίος χαρακτηρίζει τον κύριο Νταβούτογλου φίλο του. Αν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς κύριε υπουργέ των εξωτερικών ;

Ήταν τόσο απασχολημένοι στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με την "εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή" και δεν αντέδρασε κανείς ;

Αλλά βέβαια το υπουργείο εξωτερικών το έχει αυτό το χαρακτηριστικό . Δεν ασχολείται ποτέ με τα δικαιώματα των ελλήνων στο εξωτερικών ούτε ενδιαφέρεται για τα Πατριαρχεία αν κρίνουμε και πόσο αδιάφορο είναι για το ξεπούλημα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Κάποια στιγμή ελπίζουμε κάποιος εισαγγελέας να κάνει το χρέος του και να καλέσει όλους αυτούς που από εγκληματική αδιαφορία ή και σχέδιο τολμούμε να σκεφτούμε αφήνουν την χώρα απροστάτευτη και τα δικαιώματα των ελλήνων να εξανεμίζονται στο εξωτερικό.

Δηλαδή μια ζωή θα είμαστε υπό διωγμόν;
Ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: