Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Θερμή έκκληση σ' όλους για να σταματήσουμε τη ποινή παύσης του ελληνόψυχου Ιερομανάχου Σεραφείμ από το Πατρειαρχείο Αντιοχείας



Μεγάλη αναστάτωση και μέγας σάλος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους ανθέλληνες επισκόπους  του Πατριαρχείου Αντιοχείας στο Λίβανο μετά την οργάνωση του μνημοσύνου που για πρώτη φορά έγινε στη χώρα από Ρωμιούς του Λιβάνου για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως. Φαίνεται ότι τους θορύβησε το μεγάλο αναγεννησιακό κίνημα που λαμβάνει χώρα στις μέρες μας ανάμεσα στους Ρωμιούς του Λιβάνου οι οποίοι θέλουν να πάρουν πίσω την ελληνική τους εθνική ταυτότητα. Για πολλές δεκαετίες τώρα, το Πατριαρχείο Αντιοχείας προπαγανδίζει στους πιστούς του μέσω των μισελλήνων επισκόπων και ιερέων του ότι είναι Άραβες και όχι Έλληνες. Γι' αυτό το σκοπό έχει βάλει στόχο να σβήσει κάθε τι ελληνικό που έχει απομείνει στην Εκκλησία της Αντιοχείας επιδιώκοντας την πλήρη αραβοποίηση.
Η δημιουργία του Ορθοδόξου Κόμματος Λιβάνου που έχει ως στόχο να βάλει φραγμό σ' αυτή την προπαγάνδα  του αραβισμού, διεκδικώντας την ελληνική εθνική ταυτότητα των Ρωμιών του Λιβάνου, δεν άρεσε καθόλου στους ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Έτσι, πρώτα τους απαγόρευσαν να χρησιμοποιήσουν την λέξη «Ορθόδοξο» επικαλούμενοι την δικαιολογία ότι μόνο το Πατριαρχείο Αντιοχείας έχει τα πνευματικά δικαιώματα πάνω σ΄αυτή τη λέξη και θα τους έπαιρνε στα δικαστήρια! Γι' αυτό το λόγο τώρα προσπαθούν να βρουν άλλο όνομα για να καταθέσουν αίτηση γι' απόκτηση αναγνώρισης από τη κυβέρνηση του Λιβάνου. Μετά άρχισαν οι διάφοροι επίσκοποι να τους επιτίθενται γραπτώς από διάφορες εφημερίδες και περιοδικά. Μάλιστα στο τελευταίο τεύχος του εκκλησιαστικού περιοδικού Majallat al-Nour, ένας νεωτεριστής κληρικός του Πατριαρχείου ο οποίος αρέσκεται να περιφέρεται χωρίς γένια και ράσα, έκανε σφοδρή επίθεση  ενάντια στα μέλη του κινήματος, και επιπλέον ο μισέλληνας αυτός ιερέας που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ  προχώρησε με μένος να κατηγορήσει το Βυζάντιο ως μια αυτοκρατορία η οποία όπως γράφει «διέπραξε πολλές σφαγές και εγκλήματα στο κόσμο στο όνομα του Χριστιανισμού».
Μακάρι όμως να ήταν μόνο αυτά. Πριν τρεις μέρες οι μισέλληνες αυτοί επίσκοποι και ιερείς  έστειλαν επιστολή στον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο Χαζίμ παροτρύνοντας τον να παύσει τον γενναίο και ελληνόψυχο Ιερομόναχο  Σεραφείμ Χατάρ από τα ποιμαντικά του καθήκοντα στο Λίβανο και να τον στείλει "εξορία" στην Μονή Διονυσίου στο Άγιον Όρος! Και τί ήταν το αμάρτημα και το σφάλμα στο οποίο έπεσε ο Ιερομόναχος Σεραφείμ για να υποστεί τέτοια ποινή; Ο Ιερομόναχο Σεραφείμ Χατάρ λοιπόν, κατά το μνημόσυνο που έγινε για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως βροντοφώναξε ενώπιον Θεού και ανθρώπων ότι αυτός και η Κοινότητα των Ρωμιών στο Λίβανο και στη Συρία είναι Έλληνες (βλέπετε εδώ) και όχι Άραβες. Αυτό ήταν λοιπόν το έγκλημα του ωραίου αυτού Έλληνα που τόλμησε να βάλει το ανάστημά του ενάντια στους ιερωμένους μαχητές του ελληνισμού που έχουν φωλιάσει στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και τώρα θέλουν να τον ξεφορτωθούν για να μην ανάπτει τα ελληνικά αισθήματα των Ρωμιών, στέλνοντάς τον  "εξορία" στο Άγιον Όρος. Ντροπή τους. Ντροπή σ' αυτούς τους ανθέλληνες ιεράρχες που θέλουν να αντιπροσωπεύουν και την Εκκλησία του Θεού σ΄αυτό το κόσμο.
Ο Ιερομόναχος Σεραφείμ Χατάρ υπηρετεί στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Πανεπιστημίου Αλ Καφάτ, ένα πανεπιστήμιο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το Πανεπιστήμιο Αλ Καφάτ βρίσκεται στο χωριό Μανσουρίε (σημαίνει νικηφόρο), 16 χιλιόμετρα έξω από τη Βηρυτό. Οι κάτοικοί του είναι στη πλειοψηφία τους Ελληνορθόδοξοι. 
Παρακαλούμε θερμά όσους μας διαβάζουν και μπορούν να φέρουν εις γνώσιν τους Ιεράρχες μας εδώ στην Κύπρο και στην Ελλάδα την σχεδιασμένη παύση του Ιερομονάχου Σεραφείμ από τους μισέλληνες επισκόπους του Πατριαρχείου Αντιοχείας, να το πράξουν, ίσως κάποιος από αυτούς  να μεσολαβήσει και έρθει σ΄επαφή με τον Πατριάρχη  Αντιοχείας για να τον αφήσει στη θέση και το λειτούργημά του στο Λίβανο, όπου οι Ρωμιοί τον χρειάζονται.
Το ιστολόγιο NOCTOC παρακαλεί θερμά και άλλους διαχειριστές ιστολογίων να φέρουν στην επιφάνεια τη "σταύρωση" που επιχειρείται ενάντια στον ελληνόψυχο πατέρα Σεραφείμ από τους μισέλληνες επισκόπους του Πατριαρχείου Αντιοχείας στο Λίβανο. 

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά

NOCTOC

Δεν υπάρχουν σχόλια: