Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Αμβρόσιος: ''Ηχηρό ράπισμα κατά της Ιεραρχίας της Εκκλησίας

ierarxia1
Του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου

Ήλθε, λοιπόν, και η πολυπόθητη εκείνη Κυριακή κατά την οποία θα γινόταν για πρώτη φορά το άνοιγμα των καταστημάτων, ώστε η έως χθές Ορθόδοξος Ελλάδα μας να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της χειραφετήσεώς της από τους θεσμούς, τις παρακαταθήκες και τις αρχές των παλαιοτέρων γενεών,  τις πατροπαράδοτες παραδόσεις του Λαού μας! Ήταν η Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2013!
Οι Κυβερνητικοί παράγοντες, χαμένοι μέσα στα οικονομικά προβλήματα, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τι έγκλημα επιτελείται με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας! Χωρίς βαθύτερη έρευνα του ζητήματος προέβησαν στη νομοθετική θέσπιση του μέτρου μόνο και μόνο, για να ικανοποιηθούν οι Κατοχικές Δυνάμεις, που τώρα μας κυβερνούν, μάλιστα δε ο Εβραιο-Μασσωνικό-Τεκτονικός Παράγων, που κρύβεται πίσω από όλα αυτά τα μέτρα!
Δεν θα ευρίσκωμαι στη ζωή, για να το επιβεβαιώσω, προβλέπω όμως ότι ο Εβραϊκός Παράγων ωθεί σήμερα στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής,  που είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των απανταχού Ορθοδόξων, ώστε αργότερα να επιβάλη διεθνώς ως ημέρα  αργίας το Σάββατο των Εβραίων, το Σάββατο που απαρεγκλήτως τηρούν οι σταυρωτές του Σωτήρος μας Χριστού οι αυτο-καταραμένοι Εβραίοι!
Δεν είδατε άραγε τόσο τον άλλοτε Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου προχθές, όσο και τον Υπουργό  της παρούσης Κυβερνήσεως κ. Δένδια, οι οποίοι - όταν επισκέφθηκαν το Ισραήλ- χωρίς ενδοιασμό φόρεσαν στο κεφαλάκι τους το Εβραϊκό Σύμβολο;
Στην κοινωνική στρατόσφαιρα οι ημέρες της εβδομάδος έχουν καταχωρισθή ως εξής:
1.     Η Κυριακή είναι η ημέρα των Ορθοδόξων,
2.     Το Σάββατο είναι η ημέρα των Εβραίων,
3.     Η Παρασκευή είναι η ημέρα των Μουσουλμάνων.
Οι δύο τελευταίες κατηγορίες, δηλ οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι, τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια την αργία της θρησκείας των. Εμείς, τα τέκνα της μόνης αληθινής Θρησκείας, θεωρητικά καταπατήσαμε την αργία της Κυριακής, την ημέρα του Κυρίου μας.
Λέγω και γράφω «θεωρητικά», διότι τόσον η δικομματική Κυβέρνηση, όσον –δυστυχώς δε, δυστυχέστατα- και η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν αντιστάθηκαν στα κελεύσματα και τις απαιτήσεις των αντίχριστων Εβραιο-Μασσόνων!
Αυτό που δέν επράξαμε εμείς οι Ιεράρχες, τό έπραξεν ο Λαός μας και ιδιαίτερα ο εμπορικός κόσμος της Χώρας! Όλοι σχεδόν οι Αντιπεριφερειάρχες της Χώρας "Ψήφισαν επτά Κυριακές τον χρόνο"! "Διστάζουν οι περισσότεροι ..να επιτρέψουν τη λειτουργία των καταστημάτων..." αναγνώσαμε με ικανοποίηση στον ημερήσιο Τύπο. ( βλ. ΤΑ ΝΕΑ, 15 Νοεμβρίου 2013, σελ. 19).
Και η εφημερίδα αναγράφει τους Νομούς, όπου  με διοικητικές Αποφάσεις καθωρίσθησαν οι επτά (7) Κυριακές του έτους, που θα παραβιάζεται η αργία της Κυριακής: Αχαΐα, Ηλεία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Λάρισα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Λευκάδα κλπ. σήκωσαν τό Λάβαρο καί είπαν τό μεγάλο ΟΧΙ! Όχι, δεν θέλουμε να δουλεύουμε την Κυριακή!   
Ο Λαός μας, λοιπόν, αντιστάθηκε! Αλλά με τον τρόπο αυτό έδωσε ένα ηχηρό ράπισμα σε εμάς τους γλυκανάλατους Αρχιερείς του εικοστού πρώτου αιώνος, οι οποίοι αδιαφορούμε για την κατάλυση των ηθικών και πνευματικών αξιών, που συντελείται, με ταχύτατους μάλιστα ρυθμούς, στη σύγχρονη Ελλάδα!
Στην Ιεραρχία της Ελλάδος υπάρχουν ευάριθμοι λαλίστατοι Αρχιερείς, οι οποίοι έχουν αναλωθή να προβαίνουν σε δηλώσεις για να κατακρίνουν άτομα ή ομάδες του πολιτικού στερεώματος, αλλά μερικοί εξ αυτών για  την αργία της Κυριακής δεν άρθρωσαν  λέξη!
Η Ιερά Σύνοδος, δηλ. η Διοίκηση της Εκκλησίας, σήμερα εξαντλεί όλες της τις δυνάμεις στην άσκηση της φιλανθρωπίας, στα συσσίτια, στα κοινωνικά παντοπωλεία κλπ., για να προσφέρη δηλ. «τον επιούσιο άρτο» στους συνανθρώπους, αλλά για τον «ουράνιο άρτο» φαίνεται σαν να μη πολυ-νοιάζεται!
Αυτό και μόνο το γεγονός αποκαλύπτει και καταδεικνύει το βάθος της πνευματικής κρίσεως, την οποία διέρχεται η εποχή μας! Η Ελλάδα χάνεται! Η Ορθοδοξία βάλλεται εδώ στο λίκνο της! Και η Ιεραρχία με την .........σιωπήν της ανέχεται το γενικό ξεχαρβάλωμα!
Ερωτώ κάθε καλόπιστο αναγνώστη του ιστοτόπου μας: Αντιλήφθηκε άραγε ο Ελληνικός Λαός, ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας κατά μήνα Οκτώβριο συνεδρίαζε επί τέσσερες ημέρες;  Αισθάνθηκε μήπως τον παλμό της Ιεραρχίας στο πνευματικό του «πετσί»;
 Έλαβε μηνύματα σωστικά από την θρησκευτική Ηγεσία του;  Στηρίχθηκε, άραγε, στην πίστη του με όσα αποφασίσθηκαν μέσα στην Αίθουσα των Συνεδριών, την οποίαν, κακώς κατά την ταπεινή μας γνώμη, μερικοί Ιεράρχες μάλιστα ωνόμασαν και «Αγία Τράπεζα»;
Ειδικώτερα ως πρός το θέμα της μη καταργήσεως της Κυριακάτικης αργίας ο ευσεβής, και προδομένος πια, Λαός μας, άκουσε την φωνή της Εκκλησίας;  Είδε να γίνωνται κάποια διαβήματα; Αντιλήφθηκε μήπως κάποιες αντιδραστικές φωνές εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου; 
Η απάντηση, δυστυχώς, είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ! Όχι δεν ακούσθηκε η φωνή της Μητρός Εκκλησίας; Ο ευσεβής Λαός αισθάνθηκε προδομένος!
Γι’ αυτό ακριβώς και επήρε στα χέρια του την υπόθεση. Άνοιξαν, λοιπόν, τα καταστήματα, όπου τούτο συνέβη, αλλά οι χριστιανοί μας αρνήθηκαν να εισέλθουν και να ψωνίσουν κάτι! Το πιο σημαντικό είναι, ότι επαγγελματικοί Σύλλογοι έλαβαν Αποφάσεις και εξέδωσαν Ψηφίσματα, διά των οποίων πολέμησαν την νομοθέτηση περί καταργήσεως της Κυριακάτικης αργίας! 
Αυτή η στάση, αυτή η άρνηση συμμορφώσεως των εμπόρων στο άνοιγμα των καταστημάτων τους κατά την Κυριακή, ας το επαναλάβω,  αποτελεί και το πιο ηχηρό ράπισμα, που έδωσαν στην πλειονότητα των αδελφών Αρχιερέων, που έδειξαν αδιαφορία!
Από τη θέση αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον κ. Πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγίου κ. Ευαγ. Ευαγγελίου, όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Γρηγ. Αλεξόπουλο, διότι με τις Δηλώσεις των αντιτάχθηκαν στην γενική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Εδώ στο Αίγιο στις 4 Νοεμβρίου ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ τα καταστήματα της πόλεως.
Στη σημερινή μας ανάρτηση, λοιπόν,  συγκεντρώσαμε μερικά δημοσιεύματα, από τα οποία καταδεικνύεται η επαινετή στάση του εμπορικού κόσμου στο ζήτημα της μη καταργήσεως της αργίας κατά την Κυριακή και τα παρουσιάζουμε.
Εύχομαι στην πλειονότητα  των Ιεραρχών Αδελφών μας να ανοίξη τα ματάκια της και να ατενίση με υπευθυνότητα την σημερινή πραγματικότητα. Η Ελλάδα αλλάζει! Η Ορθοδοξία βάλλεται!
Ο Χριστός διώκεται από τις καρδιές των νεωτέρων Ελλήνων. Το δίδυμο «Ελλάδα και Ορθοδοξία» ή «Ορθόδοξος Ελλάδα» προωθείται στο χρονοντούλαπο  της ιστορίας……
Από τη θέση αυτή επιθυμούμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε ένα μικρό αριθμό Αρχιερέων Αδελφών μας, οι οποίοι -μαζί με τον υποσημειούμενο- υπέγραψαν μια Αίτηση για έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας, η οποία όμως δεν καρποφόρησε.
Εις αυτούς πρέπει να προστεθούν και ελάχιστοι άλλοι, οι οποίοι απευθύνθησαν αυτοτελώς ίσως προς την Δ.Ι.Σ. ή και προέβησαν σε δημοσίευση σχετικών κειμένων.
Όλοι μαζί όμως δεν κατωρθώσαμε να συμπληρώσουμε τον μαγικό αριθμό των είκοσι οκτώ (28)  αιτούντων, ώστε η αίτησή μας προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο να τύχη επεξεργασίας! Έτσι λοιπόν χάθηκε μια ευκαιρία να ακουσθή εγκύρως και εγκαίρως η φωνή της Μητρός Εκκλησίας!  
Τώρα επίσης χάνεται μια ακόμη ευκαιρία, να υψώσουμε δηλ. την φωνή μας κατά του Νομοσχεδίου για τόν ρατσισμό, με το οποίον φιμώνεται πια το στόμα των Κληρικών και κάθε έντιμου ανθρώπου, αφού μας απαγορεύεται να μιλάμε για την ομοφυλοφιλία, για τους αιρετικούς, για τους αθέους, για την μαγεία καί για κάθε μορφή κοινωνικής - ηθικής - θρησκευτικής διαστροφής ή πλάνης! 
Ελπίζουμε, ότι ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς με την αυξημένη προσοχή του στο Νομοσχέδιο αυτό θα συμπληρώσει τό κενό της εκκλησιαστικής σιωπής ή και αδιαφορίας!
Η Ελληνική Κοινωνία σήμερα μαστίζεται από την οικονομική κρίση!  Αυτή όμως είναι και η καλλίστη ευκαιρία, ώστε οι παράγοντες της παγκοσμιοποιήσεως να προωθήσουν τα καταλυτικά σχέδιά τους! Ένας ανήσυχος Έλληνας, συγγραφεύς και εκπαιδευτικός, σε μια ανοικτή επιστολή του γράφει και τα εξής αξιοσημείωτα:
…όλα τα στρώματα και κόμματα του λαού μας έχουν κατακλυσθεί μεταπολιτευτικώς από «μαϊμοῦ» κομμουνιστές και αριστερούς, από ψεύτικους δηλ. οπαδούς και θιασώτες της κομμουνιστικής ιδεολογίας….με ιδεολογικό και στρατηγικό τους Κέντρο το λεγόμενο «Παιδαγωγικό Ινστιτούτο».
Είναι κατακυριολεξία «Ίδρυμα Κίσσιγκερ» (αυτού του βδελυρού ανθέλληνα και θερμού Εβραιο-αμερικανολάτρη, πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ) στην καρδιά της Αθήνας, που αυτό προκάλεσε και προκαλεῖ όλους τους ολέθρους κατά του Ελληνισμού……» (Δημήτριος Σιώζος).
Το παρόν σημείωμά μας αναρτάται σαν μια έντονη διαμαρτυρία της ψυχής μας προς το Ιερό Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, διότι στο ζήτημα της μη καταργήσεως της κυριακάτικης αργίας αναδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων!
Η ιστορία έχει καταγράψει πλέον, ότι κατά το έτος 2013 από την Κυβέρνηση της Ελλάδος-Εκτελεστικό Όργανο μιάς δαιμονικής Τρόϊκας- έγινε νομοθετική ρύθμιση διά της οποίας -νομοθετικά τουλάχιστον-  καταργήθηκε το δικαίωμα των εργαζομένων να ξεκουράζωνται κατά την Κυριακή, όλα δέ αυτά συνετελέσθησαν  με την σιωπηρή ανοχή των παραγόντων της Εκκλησίας της Ελλάδος!
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν δυναμικά, οι Ιεράρχες ΟΧΙ!  Κάποιοι εξ ημών των Αρχιερέων είδαν τόν κίνδυνον εκ της Χρυσής Αυγής και αντέδρασαν!
Αλλά την καταπάτηση της 6ης Εντολής του Θεού περί τηρήσεως μιάς ημέρας της εβδομάδος ως ημέρας αργίας, προσευχής και αφιερωμένης εις τόν Κύριον της Δόξης δεν την είδαν! Δεν την άκουσαν!  Και δεν ενωχλήθησαν!  
Αίγιον, 18 Νοεμβρίου 2013
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: