Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Μόσχα: Μισό εκατομμύριο πιστοί προσκύνησαν τα Τίμια Δώρα

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr - 01.50                   

dora

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Περίπου μισό εκατομμύριο πιστοί προσκύνησαν μέσα μια εβδομάδα τα Τίμια Δώρα των Μάγων, που μετέφερε στην Ρωσία ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αρχιμ. Παρθένιος.
Τα Τίμια Δώρα τοποθέτησε στο κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Μόσχας ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα Τίμια Δώρα προσκύνησαν στη Μόσχα πάνω από 400 χιλιάδες, ενώ οι ουρές των πιστών ξεπερνούσαν τους 20.000 προσκυνητές με αναμονή μέχρι και 10 ώρες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι 24 ώρες το 24ωρο έξω από τον Καθεδρικό Ναό υπήρχαν εθελοντές, ειδικά οχήματα με ζεστό τσάι, στρατιωτικό προσωπικό και ασθενοφόρα.
"Προσκύνησα και ζήτησα από τον Κύριο να χαρίζει υγεία σε όλο τον κόσμο", ανέφερε ένας προσκυνητής, προσθέτοντας ότι "στέκομαι στην ουρά περίπου 7 ώρες και είναι για μένα ως ένα λεπτό."
Τέλος να σημειωθεί πως ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν και στην Αγία Πετρούπολη όπου βρίσκονται από χθες τα Τίμια Δώρα από το Άγιον Ορος, τα οποία ετέθησαν προς προσκύνηση στην Ιερά Μονή Νοβοντέβιτσι μέχρι την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου.
dora1

dora2

dora3

dora5

dora6

dora7

dora4
dora8

dora9

Δεν υπάρχουν σχόλια: