Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΜΒΩΝΟΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ!


Με αφορμή τα όσα γράψαμε χθες για «ξεφτιλισμένους νεοέλληνες ραγιάδες» που έσπευσαν να ψωνίσουν ακόμα και την Κυριακή, δεχθήκαμε καταιγισμό μηνυμάτων, ανάμεσα στα οποία και κάποια που μας εγκαλούσαν επειδή «βρίζουμε τον κόσμο»! Μάλιστα, ένας εξ αυτών μας έγραψε: «Ποιος είσαι εσύ να λες αυτά τα λόγια, όταν οι Μητροπολίτες και ο Αρχιεπίσκοπος σιωπούν ή εκφράζονται ήπια; Περισσότερα ξέρεις από εκείνους;»
Αυτή λοιπόν είναι η ρίζα του προβλήματος! Η μη αντίδραση των Ιερωμένων, που κανονικά θα έπρεπε να έχουν ξεσηκώσει τον Λαό εναντίον αυτού του ανουσιουργήματος που λέγεται κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας!
Τι εννοώ; Για να μην παρεξηγηθώ - διότι κυκλοφορούν και κακεντρεχείς - όχι να...πάρουν τα όπλα και να προτρέψουν τον κόσμο σε πράξεις βίας, αλλά ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ να τον ενημερώσουν και να τον καθοδηγήσουν σε αντιδράσεις εναντίον του συγκεκριμένου μέτρου! Για παράδειγμα:

- Τι σας είναι, σεβαστοί Ιεράρχες, να εκδώσετε Εγκυκλίους που θα διαβάζονται ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ (κι ας επαναλαμβάνονται) στο Εκκλησίασμα, σχετικά με το καθήκον που έχει κάθε Χριστιανός να ΜΗΝ ψωνίζει τις Κυριακές;
Γνωρίζετε πως ανάμεσα στον πολύ κόσμο που «πήγε για βόλτα και ψώνια» χθες, βρίσκονταν και πολλοί συνειδητοί Χριστιανοί;;;
Όταν έχουν μια Εκκλησία που σιωπά ή περί άλλων τυρβάζει, τι θα κάνει ακόμα και ο πιστός; Θα πει «έλα μωρέ δεν βαριέσαι, αφού είναι ανοιχτό το μαγαζί ας μπω να πάρω κάτι τώρα που έχω χρόνο» και άλλες τέτοιες παρόμοιες δικαιολογίες!
ΕΣΕΙΣ, Σεβασμιώτατοι, φροντίσατε να διαπαιδαγωγήσετε (τουλάχιστον) τον Πιστό Λαό για να μην κάνει τα παραπάνω; Ποιος είναι τελικά ο ρόλος σας, ως Ποιμένες; Να αναλίσκεστε σε δημόσιες σχέσεις με αχαρακτήριστους «παράγοντες» του δημόσιου βίου ή ΝΑ ΠΟΙΜΑΙΝΕΤΕ τον κόσμο; Γιατί χειροτονηθήκατε Επίσκοποι; Μήπως ξεχάσατε;
- Είναι τόσο δύσκολο στην Ιερά Σύνοδο να εκδώσει ένα φυλλάδιο «Προς τον Λαό», όπου με απλά λόγια θα αναφέρει γιατί δεν πρέπει να καταργηθεί η αργία της Κυριακής; Καλά τα ευχολόγια και οι «ήπιες αντιδράσεις», Μακαριώτατε, αλλά εδώ πλέον έχουμε πόλεμο!
ΠΟΛΕΜΟ εναντίον της Ορθοδοξίας!
ΠΟΛΕΜΟ εναντίον της Οικογένειας!
ΠΟΛΕΜΟ εναντίον των εργαζομένων!
Γνωρίζετε πόσοι υπάλληλοι χθες δεν μπόρεσαν να δουν ούτε τα παιδιά τους, αναγκασμένοι να δουλεύουν στα εξοντωτικά και κακοπληρωμένα ωράρια που τους επέβαλε η κατάργηση της Κυριακής Αργίας;
Ξέρετε πόσα σπίτια αφαίρεσαν την μοναδική ημέρα που είχαν για να βρίσκονται όλοι μαζί, επειδή κάποιοι με το έτσι θέλω την έκαναν εργάσιμη;
Πώς λοιπόν είστε τόσο ήρεμοι και...μακάριοι, ενώ η κοινωνία διαλύεται;;;
- Γνωρίζουμε επίσης, πως πάρα πολλοί απλοί Κληρικοί σε ολόκληρη τη χώρα, «βράζουν» και θέλουν να μιλήσουν εναντίον του ανίερου αυτού «νόμου», αλλά τρέμουν τους Μητροπολίτες, μην τυχόν εξοργιστούν από τα λόγια τους! Η περίφημη «δεσποτοκρατία», ζει και βασιλεύει!
- Η Εκκλησία φαίνεται να έχει χάσει αυτή τη μάχη, αφού η εικόνα που δίνεται από τα αντίχριστα ΜΜΕ είναι πως «πέτυχε το πείραμα της κατάργησης της αργίας», άρα θα εφαρμοστεί μόνιμα!!!
Αν λοιπόν δεν αποφασίσουμε να δράσουμε, τότε η Κυριακή δεν θα είναι Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, αλλά μία ακόμα μέρα του Μαμμωνά, του «θεού» χρήματος που διαβολικά εξουσιάζει τον άνθρωπο, κάνοντάς τον δέσμιό του!
Ανεβείτε λοιπόν στους άμβωνες, Ιερείς και Αρχιερείς! Μιλήστε ξεκάθαρα στον Λαό ΕΝΑΝΤΙΟΝ της εργασίας την Κυριακή!
Τι φοβάστε; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;;;
Αποφασίστε επιτέλους: Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι διακοσμητικός, ένα ξεχασμένο...έθιμο - όπως θέλουν οι πάσης φύσεως γραικύλοι χριστιανομάχοι;
Ή η Ορθοδοξία ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟ στην κοινωνία, όπως οφείλει να έχει;
Επιτέλους, ας γίνει ο Ιερός Άμβωνας των Ναών μας όχι ο τόπος επαναλαμβανόμενων κηρυγμάτων, αλλά το εφαλτήριο του ξεσηκωμού του Λαού, εναντίον των αντιχρίστων...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: