Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Επειδή η πολιτεία κυβερνάται από εχθρούς της Πίστης και του Έθνους μας, οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά

 

Αρχή του έτους και οι άνθρωποι των Γραμμάτων και της Παιδείας έσπευσαν να διορθώσουν τα προβλήματα αυτής. Μελετούν και προτείνουν να καταργηθούν κάποιες σχολικές αργίες.
Μόλις προχθές για άλλη μια φορά στα σχολεία τιμήσαμε τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες. Αναρωτηθήκαμε γιατί άλλα σχολεία εκκλησιάζονται και άλλα όχι; Επίσης γιατί οι θρησκευτικές εορτές όπως των Τριών Ιεραρχών, του Αγίου Πνεύματος και  άλλες εορτές μας, ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας ως ημέρες αργίας;

Εδώ μπορούμε να δούμε τί ισχύει σήμερα... στο ΦΕΚ για τις σχολικές εορτές και αργίες.
Διαβάζουμε για την κατάργηση των σχολικών αργιών:
"Την επιμήκυνση του σχολικού έτους μελετά το υπουργείο Παιδείας, μέτρο που προβλέπει μεταξύ άλλων κατάργηση αργιών...
...εξετάζεται η έναρξη της σχολικής χρονιάς νωρίτερα από τις 11 Σεπτέμβρη, αλλά και η παράταση των μαθημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μελετάει με ιδιαίτερη προσοχή την πρόταση να ανοίγουν τα σχολεία 6 ή 8 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά ένα δεκαήμερο αργότερα απ' ό,τι κάθε χρόνο. Επιπλέον, προς κατάργηση οδεύει η αργία του Αγ. Ιωάννη στις 7 Ιανουαρίου, ενώ μειωμένες θα είναι και οι διακοπές του Πάσχα.
Οι μαθητές θα επιστρέφουν στις σχολικές τάξεις την Τετάρτη του Πάσχα και όχι τη Δευτέρα του Θωμά, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι ειδικότερα για τις διακοπές του Πάσχα, η συγκεκριμένη αλλαγή θα ευνοήσει και τους ίδιους τους γονείς οι οποίοι είναι εργαζόμενοι και δεν έχουν κάπου να αφήσουν τα παιδιά τους.
Στην τελευταία παράγραφο βέβαια γελοιοποιούνται οι Κύκλοι του υπουργείου αλλά δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Δεν τους έπιασε ο πόνος για την κάλυψη της ύλης ούτε για τους εργαζόμενους γονείς. Τους καίει, αυτούς τους αντίχριστους συμβουλάτορες του υπουργείου παιδείας, το ότι τιμούμε ακόμα στα σχολειά μας τους Αγίους μας, την Παναγιά μας και κυρίως την Ανάσταση του Χριστού μας.
Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει σχέση με την Ορθοδοξία και το κάνουν  βήμα - βήμα. Ποιός θα τους εμποδίσει; Είναι κυρίως δουλειά των γονιών όπως πλέον έχει γίνει αντιληπτό από όλους, να κρατήσουν τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους κοντά στην Εκκλησία. Είναι κάποια σχολειά που αξίζουν συγχαρητήρια γιατί πράττουν το χρέος τους και τιμούν με εκκλησιασμό των μαθητών και των εκπαιδευτικών μεγάλες εορτές όπως της Αγίας Σκέπης, του Ευαγγελισμού, των Τριών Ιεραρχών και άλλες στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος
Επειδή η πολιτεία όμως ακόμα κυβερνάται από άθλιους προδότες της Πίστης και του Έθνους μας, εμείς οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.
Προσοχή πολλή χρειάζεται για να διατηρήσουμε όσα μας παρέδωσαν με κόπους και θυσίες οι άγιοι παππούδες και γιαγιάδες μας. Πόσοι γονείς ασχολούνται με το τι μαθαίνουν τα παιδιά στα σχολεία για κάθε εορτή; Πόσοι ενδιαφέρονται για το ότι κατ' εντολή του υπουργείου παιδείας οι εκπαιδευτικοί φροντίζουν να συγχέουν καταστάσεις και να μπερδεύουν τις παιδικές ψυχές σε εθνικά θέματα και θέματα πίστης; Είναι λίγοι δάσκαλοι και καθηγητές που έχουν μέσα τους τον Χριστό και κάνουν μεγάλο αγώνα ενάντια στο σύστημα.
Ακούγεται ότι στα περισσότερα σχολεία η εορτή αυτή έχει μετατραπεί σε κοπάνα. Τα πιο πολλά παιδιά από τα μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα δεν ξέρουν καλά καλά τα ονόματα των Αγίων Τριών Ιεραρχών.
Οι γονείς τους άραγε τα γνωρίζουν;
Είναι δικό μας έργο λοιπόν και σε επίπεδο οικογένειας θα πρέπει να ξεκινήσει η θεραπεία του προβλήματος. Πολλή προσοχή και προσευχή χρειάζεται για να κερδίσουμε πρώτα ως γονείς την εμπιστοσύνη των παιδιών μας, να κερδίσουμε τα ίδια τα παιδιά μας που προσπαθούν να  αρπάξουν μέσα από τα χέρια μας οι πάσης φύσεως προοδευτισμοί.
Αν εμείς κάνουμε τον σταυρό μας πριν βγούμε από το σπίτι μας, θα το κάνουν κι αυτά. Αν ζητάμε την άδεια του Πνευματικού μας για μικρά και μεγάλα θέματα που μας απασχολούν, το ίδιο θα κάνουν -αργά ή γρήγορα- και τα παιδιά μας.
Η λύση στα προβλήματα της Παιδείας είναι να διδάξουμε στα παιδιά μας με το παράδειγμά μας την ανάγκη για καθημερινή επικοινωνία με τον Θεό, να τους μάθουμε να απολαμβάνουν από αυτή την επικοινωνία κάθε ευλογία που τους παρέχει η Αγάπη Του και κυρίως να Τον ευχαριστούν για το παραμικρό.
Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες να προστατεύουν και να  ενισχύουν τα παιδιά μας στον καθημερινό τους αγώνα και να φωτίζουν τους  ανθρώπους των Γραμμάτων και της Παιδείας.
Απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών
Τος τρες μεγίστους φωστήρας, τς Τρισηλίου Θεότητος, τος τν οκουμένην κτίσι, δογμάτων θείων πυρσεύσαντας· τος μελιρρύτους ποταμος τς σοφίας, τος τν κτίσιν πάσαν θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας· Βασίλειον τν μέγα, κα τν θεολόγον Γρηγόριον, σν τ κλειν ωάννη, τ τν γλώτταν χρυσορρήμονι· πάντες ο τν λόγων ατν ρασταί, συνελθόντες μνοις τιμήσωμεν· ατο γρ τ Τριάδι, πρ μν ε πρεσβεύουσιν.
Μ.Ν.Κ.
(Τα στοιχεία του αρθρογράφου βρίσκονται στη διάθεση των διαχειριστών της Κατάνυξης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: