Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Το δεξί χέρι του Αγίου Νικολάου βρίσκεται εδώ και 400 χρόνια στο Βουκουρέστι



Στο ναό του Αγίου Γεωργίου του Βουκουρεστίου,ναός ο οποίος χτίστηκε τον 15ο αιώνα από τον Άγιο νεομάρτυρα και ομολογητή ηγεμόνα Κωνσταντίνο Μπρανκοβεάνου(Το μαρτύριό του ΕΔΩ),βρίσκεται το δεξί χέρι του Αγίου ιεράρχου Νικολάου του θαυματουργού.

Έγγραφο της εποχής αναφέρει ότι το χέρι δώρησε στον ιερό ναό ο ηγεμόνας Μιχαήλ ο Γενναίος(ΕΔΩ) το 1599.

 
Ο ηγεμόνας Μιχαήλ ο Γενναίος(Μιχαήλ Βόδα)

Του το δώρησε ο αρχιεπίσκοπος του Μπάρι με την μεσολάβηση ενός πλούσιου εμπόρου.Με αυτόν τον τρόπο ο καθολικός επίσκοπος ήθελε να τον τιμήσει για το ότι ο Μιχαήλ ήταν προστάτης του χριστιανισμού στην Ευρώπη δίνοντας σκληρές μάχες με τους Οθωμανούς.Θεωρούνταν ως «πρίγκηπας της χριστιανοσύνης»
Ο Μιχαήλ του έστειλε δύο πουγγιά με χρυσά νομίσματα δωρίζοντάς τα στον ναό όπου βρισκόνταν (και βρίσκεται)το λείψανο του Αγίου Νικολάου.
Επίσης για το γεγονός μιλούν και χρυσόβουλα που βρίσκονται στην Μονή Σίμωνος Πέτρα,στην οποία ο Μιχαήλ μνημονεύεται ως ένας από τους κτήτορές της.
Ο Μιχαήλ ο Γενναίος ευλαβούνταν πολύ τον Άγιο Νικόλαο και λέγεται πως ζήτησε το χέρι του Αγίου εις ένδειξη ευγνωμοσύνης .Με θαυμαστή επέμβαση του ο Άγιος τον έσωσε από βέβαιη εκτέλεση.Τον είχε καταδικάσει σε θάνατο ο Αλέξανδρος ο Κακός επειδή φοβούνταν για τον θρόνο του.
Ο ναός του Αγίου Γεωργίου στο Βουκουρέστι όπου βρίσκεται το χέρι του Αγ.Νικολάου

Η μονή Μιχαήλ Βόντα στο Βουκουρέστι

Μετά την θαυμαστή διάσωσή του, έχτισε την Μονή Μιχαηλ Βόντα στο Βουκουρέστι και δώρησε στον ναό του Αγίου Γεωργίου το δεξί χέρι του Αγίου Νικολάου.

από ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: