Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Churching : Η μόδα ( πασαρέλα ) υποψηφίων ( αυτοδιοικητικές εκλογές- ευρωεκλογές ) σε εκκλησίες και μοναστήρια τελειώνει !


 
(Πιάστε τον ! Ένας υποψήφιος ψηφοφόρος ! Ψήφισέ μας ! Θα σε ξαναθυμηθούμε στις άλλες εκλογές !)
 
Άλλες δύο εβδομάδες και τελειώνει η  μόδα ( κάτι σαν πασαρέλα ) του Churching των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ( και για τις ευρωεκλογές ). Ατυχώς, η προεκλογική περίοδος έπεσε στα διάστημα της Μεγάλης Σαρακοστής, Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσιμης περιόδου και εδώ και 2 μήνες παρακολουθούμε την αγωνία των υποψηφίων σε κάθε επίπεδο ( εξαιρούνται όσοι ειλικρινώς εκκλησιάζονται όλη τη χρονιά, χωρίς διάθεση επίδειξης της θρησκευτικότητάς τους ) να επισκεφτούν όσο το δυνατόν περισσότερες εκκλησίες και μοναστήρια μέσα σε μια μέρα και να “επιδειχθούν” ή να μοιράσουν προεκλογικό υλικό !

Οι υποψήφιοι ιδρώνουν να τα προλάβουν όλα και ανάλογα με τη βαθμία της υποψηφιότητα επιζητούν να φωτογραφηθούν με Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους, Ιερείς και μοναχούς, αφού έχουν περάσει από όλους τους χορούς συλλόγων και τα πανηγύρια για τις τοπικές εορτές της περιοχής τους !
Τα αυτοκίνητα τους έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, αφού πρέπει στη διάρκεια της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας πρέπει να επισκεφτούν πάνω από 10-15 ναούς ( αν είναι υποψήφιοι σε αστικά κέντρα ) ή 4-5 εκκλησίες σε κοντινά χωριά ( αν είναι υποψήφιοι στη περιφέρεια ). Επισκέπτονται μοναστήρια ( ακόμα και το Άγιο Όρος ), μοιράζουν υποσχέσεις και μετά ανεβάζουν φωτογραφίες της “ιδιωτικής τους επίσκεψης” στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ή “τυχαία”  οι δημοσιογράφοι τους ανακαλύπτουν σε αυτές τις “ιδιωτικές τους επισκέψεις” !
Αλλά ο δυστυχής υποψήφιος δεν έχει μόνο τη Θεία Λειτουργία και τις εορτές ! Έπρεπε να επισκεφτεί όσο το δυνατόν περισσότερους Επιταφίους στη πόλη ή στη περιφέρεια του, να συμμετάσχει σε γάμους ή άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις ( πχ μνημόσυνα κλπ ), παραμένοντας έστω και 10 λεπτά σε κάθε εκδήλωση ( για να τις προλάβει όλες ) και μετά, ασθμαίνοντας και “πατώντας το γκάζι”, να μεταβούν αλλού για το θεαθήναι!
Αλλά μήπως έχουν οι περισσότεροι από αυτούς συναίσθηση του χώρου και των προσώπων που ιερουργούν ή το κάνουν για λόγους ψηφοθηρικούς ; Μήπως πολλοί από αυτούς δε ψήφισαν όλα αυτά τα μέτρα που οδήγησαν  χιλιάδες ανθρώπους σε αυτοκτονίες ή πρόωρο θάνατο και εκατομμύρια άλλους στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση ; Και τώρα τι επιζητούν με τις φωτογραφίες και το επιδεικτικό Churching ;  Μήπως νοιώθουν ενοχές ; Μήπως μετάνιωσαν για το κακό που έκαναν ; ΟΧΙ ! Απλά θέλουν καρέκλες και να διατηρηθούν στην εξουσία, γιατί αυτή η εξουσία είναι ο δικός τους “Θεός”, ο μαμωνάς της εξουσίας και του χρήματος ! Αν είχαν συνείδηση και συναίσθηση θα έκαναν αυτό που έκανε ο Καποδίστριας, κυβερνώντας χωρίς να πληρώνεται ( και ζούσε από τη δική του περιουσία ), γιατί ο λαός υπέφερε και ήθελε να δώσει το καλό παράδειγμα !
Και έρχονται στις εκκλησίες, τυπικά και όχι ουσιαστικά, γιατί ξέρουν ότι μόνο εκεί μπορεί να βρουν πολλούς ανθρώπους μαζεμένους, την ίδια στιγμή που έχουν ψηφίσει τη γενοκτονία του Ελληνορθόδοξου γένους των Ρωμιών… Θεωρούν ότι εμείς οι εκκλησιαζόμενοι είμαστε “πιόνια” τους και χειραγωγούμενοι άνθρωποι που μπορούν “ες αεί” να μας μαντρώνουν για να παίζουν τα διάφορα πολιτικο- οικονομικά τους παιχνίδια ! Και μας μιλούν για μια Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αποδεικνύεται ότι έχει δύο ταχύτητες, λίγοι πλούσιοι και οι περισσότεροι κάτοικοί της να είναι εξαθλιωμένοι και με το ζόρι να επιβιώνουν, ενώ οι περισσότεροι νέοι να είναι άνεργοι ή  υποαπασχολούμενοι ! Σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση που απουσιάζει ο Χριστός και η διδασκαλία Του, αλλά υπάρχουν μόνο τεράστια οικονομικά συμφέροντα τοκογλύφων και κερδοσκόπων, αυτών που έχουν καταδικάσει τις περισσότερες χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας σε φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση !
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν εμείς μπορούμε να στηρίζουμε με τη ψήφο μας τέτοια καθεστώτα, με υλιστική και αντιχριστιανική συμπεριφορά ή ανθρώπους που δε μας σέβονται, παρά μόνο υποκριτικά 1-2 μήνες πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση… Ο καθένας ας δώσει τη δική του απάντηση, ας πράξει κατά συνείδηση…
Επίσης, ας προβληματιστούν όλα τα εκκλησιαστικά πρόσωπα τα οποία  χρησιμοποιούνται από τους ψηφοθήρες υποψηφίους – πολιτικούς, που έφτασαν ( πάντα προεκλογικά ) μέχρι και το Άγιο Όρος για τις ψήφους  …

Δεν υπάρχουν σχόλια: